Шукати в цьому блозі

вівторок, 26 травня 2015 р.

Відповідь на завдання 1 Сезон 3





Відповідь на завдання 1 Сезон 3

Вчений, про якого йде мова, - Галілео Галілей [http://visionary.management.com.ua/science/galileo-galilei/].
Наткнувшись на праці Миколи Коперника, Галілею вдалося довести його теорію про те, що Земля обертається навколо Сонця. Цим він викликав на себе гоніння політичного, наукового та релігійного світу.
У 1632 році в світ виходить книга Галілея «Діалог» і на Галілея обрушилася чергова хвиля інквізиції. Сімдесятирічного Галілея звинувачували у змові, через який була випущена ця книга. Галілей в свій захист говорив, що в книзі, він критикує заборонені відкриття Коперника. Але насправді, в книзі Галілей наводив докази теорій Коперника. Тому всі виправдання Галілея були марні.

У результаті, під загрозою тортур Галілей відрікся від своїх відкриттів, визнавши їх єрессю. Є загальновідома легенда, що після публічного зречення, він тупнув ногою і вимовив відому фразу: «І все-таки вона крутиться!»
[http://worldtranslation.org/uk/news/134-galileo-galilei-conflict-with-the-catholic-church.html].
Галілео Галілей був основоположником експериментально-математичного методу вивчення природи. Він залишив розгорнутий виклад цього методу і сформулював найважливіші принципи механічного світу.
 Сформулювавши принцип відносності руху для прямолінійного і рівномірного руху, закон вільного падіння тіл, механіку їхнього руху по похилій площині (1604-1609) і тіла, кинутого під кутом до горизонту, ідею про ізохронізм коливання маятника (1583), ідею інерції (1609), Галілей заклав основи механічної системи відліку, а другий принцип, пов’язаний з вільним падінням тіл, привів його до поняття інертної і важкої маси.
Першим серйозним винаходом Галілея були гідростатичні ваги для швидкого визначення складу металевих сплавів (1586); визначив питому вагу повітря. Винайшов термоскоп, що є прообразом термометра. Висунув ідею застосування маятника в годиннику. Проводив фізичні дослідження присвячені також гідростатиці, міцності матеріалів .
Довідавшись про винайдену в Голландії підзорну трубу, Галілей у 1609 побудував свій перший телескоп з трикратним збільшенням, а трохи пізніше — зі збільшенням у 32 рази [http://visionary.management.com.ua/science/galileo-galilei/].

Немає коментарів:

Дописати коментар