Шукати в цьому блозі

середа, 27 травня 2015 р.

Відповідь до завдання 3 Сезон 3






Відповідь до завдання 3 Сезон 3
Мова йде про Хеді Ламарр -  австро-американська актрису і винахідницю, батько якої був банкіром зі Львова. [http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B5%D0%B4%D1%96_%D0%9B%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%80].
Їй належить створення пристрою, що дозволяло керувати сигналом на відстані. А в наші дні це дає можливість користуватися стільниковими телефонами, навігаторами, Bluetooth, WiFi.
Розроблена Хеді Ламарр концепція стрибкоподібної перебудови частоти припускала зниження можливості перехоплення сигналу ворогом під час Другої Світової Війни і відповідно утрудняла виявлення радіокерованих торпед. Надалі ця пропозиція лягла в основу широкого спектру технологій, у тому числі супутникової системи глобального позиціонування – GPS, а день народження Хеді Ламарр – 9 листопада – тепер відзначають в США як День винахідника [ http://smartlady.com.ua/vydatni-zhinky/].

Популярна сьогодні технологія – WiFi.
Зазвичай схема Wi-Fi мережі містить не менш однієї точки доступу та може легко масштабуватись.
Також можливо підключення двох клієнтів в режимі точка-точка (Ad-hoc), коли точка доступу не використовується, а клієнти з'єднуються за участю мережевих адаптерів «напряму». Точка доступу передає свій ідентифікатор мережі з допомогою спеціальних сигнальних пакетів на швидкості 0,1 Мбіт/с кожні 100 мс. Тому 0,1 Мбіт/с – найменша швидкість передачі даних для Wi-Fi [http://uk.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi#.D0.9F.D1.80.D0.B8.D0.BD.D1.86.D0.B8.D0.BF_.D1.80.D0.BE.D0.B1.D0.BE.D1.82.D0.B8]
До речі, обличчя Хеді Ламарр можна побачити на заставці програми Corel Draw [ http://gazeta.ua/articles/celebrities/_aktrisa-hedi-lamarr-rozrobila-tehnologiyu-vikoristovuvanu-v-suchasnomu-wifi/577539].

 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар