Шукати в цьому блозі

неділю, 18 березня 2018 р.

ПІДСУМКИ  ВЕБ_КВЕСТУ........

Цікаві пропозиції до завдання № 5

1.     Я обрала для зображення на купюрі Ігоря Сікорського, тому що я думаю, що цей вчений як ніхто інший підходить для цього.
Він є винахідником гелікоптеру, який емігрував до США. У 1931 році він запатентував проект машини з двома пропелерами - горизонтальним на даху і вертикальним на хвості. У вересні 1939-го почалися випробовування гелікоптера VS-300 спочатку на прив’язі, а 13 травня 1940-го конструктор вперше підняв свою машину у вільний політ. Їхній успіх сприяв отриманню першого замовлення від американської армії. Поступово скромна фірма Сікорського перетворилася на потужний концерн, який щороку випускає сотні гвинтокрилів цивільного й військового призначення. Понад півстоліття всі президенти США користуються послугами гелікоптерів Сікорського.
Вакарчук Іван Олександрович - український фізик ,міністир освіти,людина,що отримала 5 державних нагород.
 Кондратюк Юрій Васильович - людина,що зробила великий внесок у розвиток ракетно-космічної галузі.
Кравчук  Михайло Пилипович - відомий математик,один із засновників Електро-обчислюваної машини. Його наукові добутки використовуються у найбільш розвинутих країнах. Імʼя  М.Кравчука внесено до переліку найвизначніших осіб.
Іван Павлович Пулюй   тому, що він -  український фізик і електротехнік, винахідник, організатор науки, громадський діяч, Професор Вищої технічної школи в Празі, ректор першого в Європі електротехнічного факультету. Доктор Страсбурзького університету. Державний радник з електротехніки Чехії і Моравії. Член Наукового товариства імені Шевченка. Першим зробив знімок кісток руки доньки із використанням X-променів, які через 12 років були запатентовані як «рентгенівські».
Микола Михайлович Амосов — радянський та український лікар, учений в галузі медицини та біокібернетики, громадський діяч, академік Національної академії наук України (1969) та Академії медичних наук України(1993), лауреат Ленінської премії (1961), Державної премії УРСР (1978, 1988) і Державної премії України в галузі науки і техніки (1997).
 
Кращі карти знань



Немає коментарів:

Дописати коментар